Pod przepisem na sernik było sporo komentarzy, więc dzisiaj postanowiłam się z Wami podzielić kolejnym przepisem na bardzo szybkie i mega proste ciasto, które wyjdzie Wam nawet jeżeli nie jesteście mocni w pieczeniu ciast.
Niezbędne produkty:
- 2 paczki solonych krakersów,
- budyń zrobiony z dwóch opakowań,
- cukier puder do posypania.
Wykonanie:
Wykonanie jest banalne, ponieważ dużą blachę należy wyłożyć krakersami, polać przygotowanym i lekko wystudzonym budyniem, a na wierzch położyć kolejną warstwę krakersów. Budyń jak zrobić chyba każdy wie, więc nie muszę tego tłumaczyć, a w razie czego zawsze można kupić gotowy;p. Tak przygotowany deser należy ok. godzinę studzić w lodówce, aby krakersy przeszły budyniem. Później można posypać cukrem pudrem.
Chociaż przyznam się Wam w tajemnicy, że chyba najlepiej smakuje na następny dzień, jednak część tego deseru znika już po tym jak ledwo zastygnie;).
To ja się spodziewałam czegoś skomplikowanego a tu taka sprawa :D Teraz to mnie niedługo zacznie się pieczenie i zjadanie mazurków, więc inne ciasta odpuszczam.
OdpowiedzUsuńNo widzisz, a tu nic trudnego nie ma;], ja póki co też nie robię nic słodkiego, bo wiem, że na święta przyjdzie mi nadwyżka słodkości;p.
UsuńCiastko na prawdę na szybko :)
OdpowiedzUsuńniemalże na ekspresowo;p
Usuńuwielbiam napoleonki - więc skorzystam z przepisu :)
OdpowiedzUsuńMam nadzieję, że Ci będzie smakować;]
UsuńLubię takie proste rozwiązania szczególnie teraz jak mam malucha:)
OdpowiedzUsuńOj tak, szczególnie przy dzieciach, przydają się różne przepisy na szybko;]
UsuńSwietny!uwielbiam to ciasto!
OdpowiedzUsuńps. dołączam do grona obserwatorów i dziękuję za obserwowanie
A przy okazji bardzo szybki;).
UsuńDzięki za obserwowanie;)