Ciastko a'la napoleonka - przepis

Pod przepisem na sernik było sporo komentarzy, więc dzisiaj postanowiłam się z Wami podzielić kolejnym przepisem na bardzo szybkie i mega proste ciasto, które wyjdzie Wam nawet jeżeli nie jesteście mocni w pieczeniu ciast. 

Niezbędne produkty: 
  • 2 paczki solonych krakersów,
  • budyń zrobiony z dwóch opakowań, 
  • cukier puder do posypania.

Wykonanie:
 
Wykonanie jest banalne, ponieważ dużą blachę należy wyłożyć krakersami, polać przygotowanym i lekko wystudzonym budyniem, a na wierzch położyć kolejną warstwę krakersów. Budyń jak zrobić chyba każdy wie, więc nie muszę tego tłumaczyć, a w razie czego zawsze można kupić gotowy;p. Tak przygotowany deser należy ok. godzinę studzić w lodówce, aby krakersy przeszły budyniem. Później można posypać cukrem pudrem.


Chociaż przyznam się Wam w tajemnicy, że chyba najlepiej smakuje na następny dzień, jednak część tego deseru znika już po tym jak ledwo zastygnie;). 

Komentarze

  1. To ja się spodziewałam czegoś skomplikowanego a tu taka sprawa :D Teraz to mnie niedługo zacznie się pieczenie i zjadanie mazurków, więc inne ciasta odpuszczam.

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. No widzisz, a tu nic trudnego nie ma;], ja póki co też nie robię nic słodkiego, bo wiem, że na święta przyjdzie mi nadwyżka słodkości;p.

      Usuń
  2. Ciastko na prawdę na szybko :)

    OdpowiedzUsuń
  3. uwielbiam napoleonki - więc skorzystam z przepisu :)

    OdpowiedzUsuń
  4. Lubię takie proste rozwiązania szczególnie teraz jak mam malucha:)

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. Oj tak, szczególnie przy dzieciach, przydają się różne przepisy na szybko;]

      Usuń
  5. Swietny!uwielbiam to ciasto!
    ps. dołączam do grona obserwatorów i dziękuję za obserwowanie

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. A przy okazji bardzo szybki;).
      Dzięki za obserwowanie;)

      Usuń

Prześlij komentarz

W związku z ustawą RODO o ochronie danych osobowych, informuję, że na tej stronie używane są pliki cookie Google oraz inne technologie do ulepszania i dostosowywania treści, analizy ruchu, dostarczania reklam oraz ochrony przed spamem, złośliwym oprogramowaniem i nieuprawnionym dostępem. Zostawiając komentarz wyrażasz zgodę na przetwarzanie danych i informacji zawartych w plikach cookies.